نهایت درجه‌ تکامل انسان تا کجا است؟
پرسش
نهایت درجه تکامل انسان چیست؟ آیا این‌که می‌گویند انسان بدون حد یقف است، در عین خدا سیر می‌کند و چون خدا حدی ندارد، پس سیر و تکامل او نیز حدی ندارد و دائماً در رشد است، صحیح است یا خیر؟
پاسخ اجمالی
در مورد انسان حق همان است که سیر تکاملی انسان محدود نیست؛ یعنی به هر درجه‌ای از کمال برسد، توان دست‌یابی به مرتبه‌ی بالاتر را دارد. البته روشن است که در هر صورت انسان محدود است؛ نامحدود بودن به لحاظ قابلیت و توان است، نه فعلیت مانند عدد که نامحدود به معنای لایقفی است، اما به لحاظ فعلیت همیشه محدود است.